Innovability

Innovability

Innovability

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ " Προσβασιμότητα χωρίς όρια"


Το έργο Innovability θέλει να αντιμετωπίσει μια διπλή πρόκληση: αφενός να ενθαρρύνει την Προσβασιμότητα, που εννοείται ως εξάλειψη των αρχιτεκτονικών εμποδίων σε δημόσια κτίρια και χώρους ψυχαγωγίας, αφετέρου να διαδώσει της κουλτούρα της προσβασιμότητας ώστε να προσπεραστούν τα νοερά εμπόδια που παρεμποδίζουν το ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή.
Αυτή η προσέγγιση προωθεί θετικά την εμπειρική πρόσβαση , δηλαδή την δημιουργία ενός περιβάλλοντος που μπορούν να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι με ασφάλεια και να αναζητούν καινοτόμες λύσεις για την εξάλειψη ασθενειών και της θλίψης.
Με την προοπτική αυτή, ένας διαγωνισμός λογοτεχνίας, ποίησης και φωτογραφίας διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στο έργο Innovability: μέσα από την Τέχνη της ποίησης, της αφήγησης, της φωτογραφίας, των βίντεο, της ζωγραφική και των γραφικών, ο διαγωνισμός έχει το σκοπό να αφηγηθεί την αναπηρία και την ασθένεια, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τις δυνατότητες του καθενός. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει Ιταλούς και Έλληνες εταίρους: λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στην Ιταλία και την Ελλάδα και ενεργοποιεί δύο διοικητικές υπηρεσίες για τη διαχείριση και την προώθηση του, στην Ιταλία, τη πόλη του Σαν Τσεζάριο του Λέτσε- P 5 και ή άλλη στην Ελλάδα μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - P3.

Ο διαγωνισμός έχει τρεις διαφορετικές ενότητες:

1- λογοτεχνικά έργα

2- φωτογραφία, βίντεο και ψηφιακή τέχνη;

3- ζωγραφική και γραφικές τέχνες..

Αν ενδιαφέρεστε για τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, ψηφιακή τέχνη ή γραφικά και εμπίπτει με μία από τις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού, παρουσιάστε το έργο σας και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό !!!
Θα μπορούσες να είσαι ο νικητής αυτού του ενδιαφέροντα διαγωνισμού: Μπορείς να συμμετάσχεις παρουσιάζοντας το έργο σου από την 1η Ιουλίου 2015 εως και 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, μια ειδική κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει όλες τις λογοτεχνικές παραγωγές, φωτογραφικές και καλλιτεχνικές που περιήλθαν, βασιζόμενη στα κοινά κριτήρια αξιολόγησης. Η ίδια επιτροπή θα κοινολογήσει τους τρείς πρώτους νικητές, δηλαδή τα τρία πρώτα έργα που θεωρήθηκαν αξιόλογα από την επιτροπή.
Μεταξύ αυτών των έργων, η Επιτροπή αξιολόγησης, θα επιλέξει τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε ενότητας τα οποία στη συνέχεια θα ανταγωνισθούν με τα ελληνικά έργα. Θα υπάρξει μια δημόσια ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του έργου εδώ www.innovabilityproject.eu, στο τμήμα που είναι αφιερωμένο στο διαγωνισμό.
Τα έργα που παράχθηκαν (ποιήματα και φωτογραφίες) θα συλλεχθούν σε μία δημοσίευση και θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση απονομής των βραβείων.
Μην χάσεις την ευκαιρία να κερδίσεις. Πάρε μέρος ενεργά στο πρόγραμμα συμμετέχοντας στον διαγωνισμό του Innovability !!!
Μπορείτε να βρείτε online την προκήρυξη του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές πληροφορίες, τον τρόπο συμμετοχής καθώς και τη φόρμα εγγραφής
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, μπορείτε να στείλετε ένα E-mail στο: contestinnovability@gmail.com .

Delibera
DeliberaGC2015_0109
Competition Announcement
INNOVABILITY_Competition Announcement
Bando Concorso
INNOVABILITY_Bando Concorso

VΝικητές του καλλιτεχνικού διαγωνισμού "ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ"

Οι κινητές του καλλιτεχνικού διαγωνισμού "ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ" που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Έργου INNOVABILITY, επιλέχθηκαν στις 20 Νοεμβρίου 2015 από τον Δήμο του Andrano. Το έργο που επιλέχθηκε για την ιταλική πλευρά του διαγωνισμού "ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ", πραγματοποιήθηκε από την Accogli Ilaria και την Accogli Vanessa μαθήτριες του Γυμνασίου Andrano-Castiglione, συνοψίζει αποτελεσματικά το μήνυμα του Έργου INNOVABILITY, εκτιμώντας την αποτελεσματικότητα της αναπαράστασης στη σχέση, εντός της κοινότητας, μεταξύ της κοινωνικής ζωής και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η Επιτροπή, εκτός των άλλων, επισήμανε, για την αξία του μηνύματος και την συνοπτική παρουσίαση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κουλτούρα της προσβασιμότητας, το έργο του Luca Scardino “ Ο κόσμος είναι φτιαγμένος από σκάλες, υπάρχει αυτός που ανεβαίνει και αυτός που δεν ανεβαίνει“. Εκτιμήθηκαν, επίσης, ιδιαίτερα τα έργα του πρώτου τμήματος “Από την θεωρία του παντός … στην θεωρία των πάντων (που μπορούν να πάνε) στην θάλασσα" για την ικανότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου και το “Ίδιος με εσάς” για την μετάφραση σε λέξεις των αισθήσεων και συναισθημάτων της αναπηρίας. Το ελληνικό έργο που αναδείχθηκε από την Επιτροπή “Η φίλη μου η Αργυρώ”, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού σχολείου Κρεστένων και αφηγείται για ένα κοριτσάκι που κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι και συναντά μερικά παιδιά όπου εξηγεί την αδυνατότητα να πηγαίνει στο σχολείο. Έτσι, τα παιδιά και ο Δάσκαλος αποφασίζουν να την βοηθήσουν οικοδομώντας μια ράμπα ώστε να βελτιώσουν την προσβασιμότητα της στο σχολικό κτίριο. Τα δύο έργα μεταδίδουν δύο σημαντικά θετικά και γεμάτα ελπίδα μηνύματα αλλά κυρίως δίνουν τη δυνατότητα να αναλογιστούν οι άνθρωποι την σπουδαιότητα της Προσβασιμότητας χωρίς περιορισμούς. Τα δύο έργα θα μπορέσουν να ψηφιστούν online και εκ των των οποών θα αναδειχθεί ο επίσημος νικητής του διαγωνισμού "ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ".
"Ποιο σας αρέσει πιο πολύ; "
Πέιτε το με ένα " ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" σε ένα από τα δύο έργα σε αυτό το μέχρι και τις 9 Δεκεμβρίου.

ιταλική όπερα νικητής
Έλληνας νικητής εργασία